Road trip a co všechno budete potřebovat?

Dnes už skoro každý vlastní auto. Věděli jste, že spolu s ním můžete zažít velké dobrodružství? Zařiďte si v práci volno a vyrazte na pořádný road trip. Mějte ale na paměti, že vyrazit jen tak se nevyplácí a je potřeba si zařídit pár věcí, abyste si mohli cestu naplno vychutnávat a nebyli ve stresu. Otázkou tedy je, co všechno budete potřebovat na pořádný road trip kromě vestavby do auta?

Samozřejmě, je rozdíl road trip někde do hor nebo na pobřeží, kde je teplo, ale základní pravidla se moc nemění.

Údržba vozidla je nutností

I když jezdíte s autem denně, je nutné ho před cestou svěřit do rukou odborníka, který ho pořádně prověří. Pokud jste doteď ignorovali jakékoliv svítící kontrolky, je potřeba tento problém před cestou vyřešit, ať odjíždíte hezky s klidnou hlavou. Nezapomeňte dolít veškeré nutné kapaliny a sbalit do kufru kanystr s palivem, kdybyste náhodu neměli po ruce čerpací stanici.

Tip: Pokud plánujete pořídit střešní stan, ujistěte se, že má vaše auto podélníky (hagusy), na které se stan připevňuje.

Vybavení, co se může hodit

Tohle je možná “old school” ale nikdy nevíte, kdy se vašim nejlepším parťákem může stát obyčejná tištěná mapa, která zaručeně vytáhne z jakýchkoliv problémů. Pitný režim je klíčový, a proto nezapomínejte na velké pet lahve s vodou, anebo přímo kanystr. Jako poslední záchranu přihoďte i proteinové tyčinky, které mohou přijít vhod dojde-li na nečekaný hlad.

Tip: Máš kapesník? Ne. Otázka, kterou dostáváme často a většina z nás kapesník nemá. Myslete na to, zabalit balíček kapesníku, klidně i těch vlhčených. Když bude nouze, rozhodně to oceníte, jedete přeci jen do přírody.

Mapování trasy

I přesto, že jedete na dobrodružnou cestu, měli byste vědět alespoň přibližný, kde je váš cíl. Podívejte se na okolní města, případně zajímavá místa, kde udělat zastávku. Naše země skrývá mnoho přírodních a historických památek, které stojí za to vidět. Zmapujete si také to, kde se nacházejí obchody s nezbytným zbožím nebo čerpací stanice. Podle toho můžete spočítat kilometry, jaké můžete ujet na jedno natankování.

Spaní

Spaní je vždy komplikovanější záležitost. Ne každý chce spát v hotelu, v takovém případě je skvělým řešením střešní stan. Nezabere žádné místo a zároveň neomezí jízdu. Vybírat můžete mezi textilním stanem a skořepinovým. V létě bude asi lepší varianta ten textilní, ale nikdy nevíte, jak si počasí postaví hlavu.

×

Splátková kalkulačka ESSOX