Rakousko pod hvězdami aneb, když vyměníte auto za hotel

Jestli i vy patříte mezi nadšené dobrodruhy, kteří více času stráví na horách nebo u horských jezer než na přeplněné pláži, tak právě pro vás máme tip, jak strávit dovolenou v Rakousku netradičně. Uvažovali jste o dovolené v obytňáku, ale půjčovné je dražší, než váš prázdninový budget? Máme pro vás řešení. Obytná vestavba do auta, která během pár minut přemění i váš vůz na pojízdný hotel nebo vyzkoušejte postel v oblacích, respektive stan na střechu auta. 

Rakousko? Už jedeme

Jen si to představte. Je sedm hodin ráno, vy sedáte v Praze do auta a k odpolední kávě už máte germknödel s výhledem na Mondsee. A co víc? Nemusíte nikam spěchat, protože hotel, máte přímo za zády.

Pokud nesnášíte plánování a rozhodujete se z minuty na minutu, tak u Mondsee klidně můžete zůstat i přes noc. Podél jezera je totiž několik parkovišť a kempů, kde můžete za menší poplatek přenocovat. Jste nadšenci do cestování tělem i duší a chcete mít z cesty opravu intenzivní zážitek? Neváhejte dovolenou v autě vyzkoušet.

Střešní stan nebo luxusní ložnice pro dvě osoby?

Ano, jeho pořízení může na několik měsíců pořádně zatížit rodinný rozpočet, nicméně myslete na to, kolik ušetříte za ubytování a také, zdali byste z hotelu měli tolik zážitků, jako při kempování přímo pod hvězdami.

Stan se umisťuje na střešní nosníky, kde je uzavřen v přepravním pouzdře.  Menší nevýhodou je, že střešní stan musíte vždy rozbalit a ráno opět složit. Manipulace je však jednoduchá a sklizeno budete mít dřív, než vám spadne pěna u ranního cappuccina. Na dně stanu je pohodlná matrace, na které se bez sebemenších problémů vyspí dva nadšení výletníci.

Díky umístění ložnice na střechu vám vznikne v autě dostatek prostoru, který můžete využít třeba pro sportovní vybavení. Alpy nejsou jen o turistice, skalním lezení nebo ferratách. Salcburská jezera jsou třeba skvělou příležitostí k vodním sportům. Pokud máte k dispozici paddleboard, určitě ho nezapomeňte přibalit.

×

Splátková kalkulačka ESSOX