Nejúžasnější silnice světa, na kterých zažijete nezapomenutelný road trip

silnice-sveta

Rozhodli jste se vyjet na road trip, během kterého vás nebude zajímat nic, jen přítomnost? Namontovali jste si do auta vestavbu na spaní a plánujete, že jen někde zaparkujete, přečkáte noc a ráno zase vyjedete vstříc nevšedním dobrodružstvím a zážitkům? Pokud je toto všechno váš plán, máme pro vás tipy na nejkrásnější a nejúžasnější silnice světa, po kterých se budete chtít jen projíždět celé hodiny, jak nádherné jsou a jakým krásným okolím jsou obklopeny.

Ruta 23 v Argentině

Pokud se budete nacházet v Argentině a pokud se právě zde rozhodnete vydat na road trip, rozhodně byste se měli projet po dech beroucí silnici Ruta 23. Jedná se o krásnou cestu, která nabízí nevšední pohled na horu Cerro Chaltén. Rozhodně se jedná o silnici, na které zastavíte a na kapotě auta si dopřejete odpolední svačinku s troškou fotografování.

Transalpina v Rumunsku

Další krásnou cestou je cesta jménem Transalpina v Rumunsku. Jedná se o vůbec nejvýše položenou cestu v celém Rumunsku, která vede přes jižní Karpaty. Zejména z výšky vypadá tato cesta opravdu nádherně, ale jistě si ji zamilujete i v okamžiku, kdy budete jen projíždět po jejím asfaltu.

Atlantic Road v Norsku

Pokud se chcete projet po silnici, která opravdu bere dech, pak byste se měli vydat do Norska, kde si jenom půjčíte auto a vyjedete vstříc zážitkům. Konkrétně se vydejte po cestě Atlantic Road v Norsku, což je cesta spojující souostroví v severozápadní části Norska. Někteří lidé, kteří tudy projížděli, dokonce říkali, že se jim na některých místech až zamotala hlava z té nádher. Proto si dejte pozor a sledujte silnici.

State route 12 v Utahu

Při cestování po USA narazíte na celou spoustu nádherných cest. Jednou takovou cestou je i State route 12 v Utahu, což je silnice vedoucí divočinou i národními parky. Najdete ji konkrétně tedy na jihozápadě USA a dovede vás až do Dixie national forest.

×

Splátková kalkulačka ESSOX