Jaké jsou oblíbené autokempy v Bulharsku?

bulharsko-1Objevujte krásy Bulharska tím, že procestujete kus této krásné země autem. Budou se vám hodit tipy na autokempy pro nezapomenutelnou dovolenou.

Bulharsko, se svou pestrou směsicí horských vrcholků, krásných pláží a bohaté historie, je skvělým místem pro dovolenou. A jedním z nejlepších způsobů, jak se s touto úchvatnou zemí seznámit, je pobyt v autokempu. Představujeme vám některé z nejlepších autokempů v Bulharsku, které nabízejí úžasné zážitky a příležitosti k objevování.

Camping Batak

Nachází se v horské oblasti Batak, tento autokemp je ideální pro ty, kteří milují přírodu. Ubytování je možné ve vlastním stanu nebo karavanu, a k dispozici jsou také chatky. Okolní příroda nabízí množství možností pro turistiku, rybaření a další outdoorové aktivity.

Camping Veliko Tarnovo

Tento moderní autokemp se nachází v centrální části Bulharska, nedaleko historického města Veliko Tarnovo. Kemp je oblíbený svým klidným prostředím, vysoce hodnocenými zařízeními a přátelským personálem. K dispozici je také bazén a restaurace s výhledem na okolní krajinu.

Camping Gradina

Pokud hledáte pobyt u moře, Camping Gradina je skvělou volbou. Tento obrovský kemp se nachází na pobřeží Černého moře a je oblíbený svou atmosférou a krásnou pláží. Mimo jiné zde můžete využít různé vodní sporty.

Kemp Koprivshtitsa

Kemp Koprivshtitsa se nachází v malebném městečku stejného jména, známého svými barevnými domy a bohatou historií. Kemp je ideální základnou pro prozkoumání tohoto fascinujícího místa a okolní přírody.

bulharsko-2

Sakar Hills Camping

Tento malý, rodinný kemp se nachází v jihovýchodní části Bulharska, v regionu známém jako Sakar. Oblast je oblíbená pro pěší turistiku, cykloturistiku a pozorování ptáků. Sakar Hills je také známý svou přátelskou atmosférou a skvělými zařízeními.

Kemp Irakli

Jeden z nejlepších divokých kempů v Bulharsku, kemp Irakli je dokonalé místo pro ty, kteří hledají klid a ticho přímo u moře. Nachází se v Národním parku Strandja, nedaleko přírodní rezervace Irakli. Zde můžete trávit své dny relaxací na nedotčených plážích a pozorováním divoké přírody.

Camping Smokinya

Camping Smokinya se nachází na pobřeží Černého moře a je jedním z největších a nejpopulárnějších kempů v Bulharsku. Má vše, co byste mohli očekávat od prázdninového resortu - krásnou pláž, bazén, restaurace, bary a dokonce i diskotéku.

Camping Alepou

Pro milovníky přírody a klidu je kemp Alepou ideální volbou. Tento malý, rodinný kemp se nachází v srdci národního parku Central Balkan a nabízí úžasné možnosti pro pěší turistiku a cyklistiku.

Závěrem

Bulharsko je země plná kontrastů, od rušných pláží Černého moře po klidné horské vrcholky a historická města. Autokempy v Bulharsku nabízí cestovatelům šanci tyto rozmanité kraje a kultury prozkoumat zblízka, zatímco se těší komfortu a pohodlí svého vlastního stanu nebo karavanu.

Bulharsko má co nabídnout každému - ať už hledáte dobrodružství v přírodě, odpočinek na pláži, nebo prozkoumání bohaté historie a kultury. Autokempy jsou skvělým způsobem, jak tuto fascinující zemi prozkoumat, ať už cestujete s rodinou, partou přátel nebo sami. Bez ohledu na to, který kemp si vyberete, jste si jisti, že v Bulharsku na vás čeká nezapomenutelný zážitek.

 bulharsko-3

Další tipy na autokempy v Evropě:

×

Splátková kalkulačka ESSOX