Jaké jsou oblíbené autokempy ve Slovinsku?

Slovinsko je krásná země s bohatou přírodou a atraktivními turistickými oblastmi. Zde je několik oblíbených autokempů ve Slovinsku:

  • Kamp Nadiža (Podbela): Tento autokemp se nachází v údolí řeky Nadiža a je ideálním místem pro milovníky přírody a outdoorových aktivit. Nabízí pohodlné ubytování, přístup k řece pro koupání a možnosti pěší turistiky a cykloturistiky.
  • Kamp Ljubljana (Lublaň): Tento autokemp se nachází nedaleko centra Lublaně, hlavního města Slovinska, a je ideálním výchozím bodem pro prozkoumávání města. Nabízí moderní vybavení, restauraci a dobrou dostupnost k turistickým atrakcím.
  • Kamp Koren (Kobarid): Tento autokemp se nachází v údolí řeky Soča a je obklopen nádhernou přírodou. Je vhodný pro aktivní dovolenou, jako je rafting, pěší turistika a horská kola. Nabízí pohodlné ubytování, restauraci a bazén.
  • Kamp Bled (Bled): Tento autokemp se nachází v blízkosti malebného jezera Bled, jednoho z nejkrásnějších přírodních lokalit ve Slovinsku. Nabízí přímý přístup k jezeru, vodní aktivity, cyklistické stezky a pohodlné ubytování.
  • Kamp Menina (Mozirje): Tento autokemp se nachází v horském prostředí a je vhodný pro aktivní rodinnou dovolenou. Nabízí různé outdoorové aktivity, jako je rafting, turistika, horolezectví a cykloturistika.
  • Kamp Terme Ptuj (Ptuj): Tento autokemp se nachází v blízkosti termálního lázeňského města Ptuj a nabízí relaxační a wellness zážitky. Turisté sem přicházejí pro relaxaci v termálních bazénech, saunách a prozkoumání historického města.
  • Kamp Danica (Bohinj): Tento autokemp se nachází v národním parku Triglav a je ideálním výchozím bodem pro prozkoumávání krás Bohinjského jezera a okolní přírody. Nabízí pohodlné ubytování, restauraci a různé outdoorové aktivity.

TIP: Ještě nemáte vestavbu do auta Rebuild-car.cz? Jednou zkusíte takové cestování a hned si to zamilujete.

slovinsko-kempy

Jaké jsou oblíbené hory na turistiku v okolí autokempů?

Ve Slovinsku se nachází mnoho malebných hor, které nabízejí skvělé možnosti pro turistiku v okolí autokempů. Zde je několik oblíbených hor, které stojí za návštěvu:

  1. Triglav: Tato hora je nejvyšší vrchol ve Slovinsku a je symbolem země. Pro turisty je oblíbeným cílem výstup na vrchol, který nabízí úchvatné výhledy na okolní krajinu. Triglav je oblíbený i pro milovníky Ferat.
  2. Julské Alpy: Toto pohoří se nachází v severozápadní části Slovinska a nabízí rozmanité možnosti pro turistiku. Turisté sem přicházejí procházet se po značených stezkách, vystoupit na vrcholky jako Mangart, Jalovec nebo Prisojnik a obdivovat krásné alpské scenérie.
  3. Kamnicko-Savinjské Alpy: Tato horská skupina se nachází v severním Slovinsku a je vhodná pro turisty všech úrovní. Nabízí krásné horské vrcholky, malebná údolí a vodopády, a také možnosti pro turistiku, horskou cyklistiku a horolezectví.
  4. Pohorje: Tento horský masiv se nachází východně od města Maribor a nabízí rozsáhlé lesy, louky a turistické stezky. Turisté sem přicházejí pro pěší turistiku, horskou cyklistiku a prozkoumání přírodních rezervací.
  5. Karavanky: Toto pohoří se nachází na severu Slovinska a na hranicích s Rakouskem a je vhodné pro turistiku i horskou cyklistiku. Nabízí malebné vrcholky, lesy a výhledy na alpskou krajinu.
  6. Škofjeloško hribovje: Toto pohoří se nachází jižně od města Škofja Loka a je oblíbené pro svou malebnou krajinu, rozmanité turistické stezky a historická sídla. Turisté sem přicházejí pro pěší turistiku, cyklistiku a prozkoumání tradičních slovinských vesnic.

Tyto hory v okolí autokempů ve Slovinsku nabízejí různorodé možnosti pro turistiku, od jednoduchých vycházek po náročné horské túry. Nabízejí úchvatné výhledy, přírodní krásy a možnosti pro aktivní odpočinek v přírodě.

×

Splátková kalkulačka ESSOX