Do Rakouska za dokonalým zážitkem a vyhlídkou na okolní krajinu

Když se řekne Rakousko, většina z nás si vybaví divoká úbočí hor, překrásné silnice a stovky tunelů. Vydejte se s námi na Rosshütte, do samotného srdce Alp.

Dovolená ve vlastním autě

V této oblasti je nespočet autokempů, takže nebude potřeba se omezovat na pevné termíny ubytovacích zařízení. Výlet tak můžete pojmout jako road trip, kdy se ubytujete přímo ve svém autě. Stačí vám k tomu střešní stan, se kterým budete mít možnost proměnit své vozidlo v příjemné místo k přespání. Nebo se vám lépe hodí obytná vestavba do auta? Je jen na vás, jakou cestou se vydáte. Tento výlet si dokonale užijete!

Auto si na chvíli odpočine

Pro tento výlet bude auto na nějakou chvíli odpočívat na parkovišti pod horou. Jen několik kilometrů od Innsbrucku na vás totiž čeká skutečně působivé místo. Auto si zaparkujete přímo pod lanovkou v Seefeldu. Odtud se vydáte lanovkou až na Rosshütte. Milovníci turistiky si ale na chatu vyjdou samozřejmě i pěšky. Po cestě potkáte pasoucí se tur, horské potůčky a pomalu se odkrývající výhledy do krajiny. Rosshütte byla kdysi vybudována jako koňská stáj. Dnes je zde vše jinak.

Nad mraky a ještě výš

Rosshütte je již od padesátých let minulého století magnetem pro návštěvníky v letní i zimní sezóně. Dlouhé sjezdovky lákají k zimním radovánkám. Letní treky zase umožňují objevovat štíty hor. S malými dětmi vám bude zřejmě stačit dorazit právě na Rosshütte. Zde je připravena letní obří trampolína, velké dětské hřiště, ale také obří kuličková a vodní dráha. Houpačky s výhledem na celé údolí budou nezapomenutelnou vzpomínkou na vaše volné dny.

Z Rosshütte vede ještě jedna lanovka. Pokud se tedy přejete procházet v nadmořské výšce nad 2 tisíce metrů, máte možnost. Zde si užijete svěží alpský vzduch a nekonečné množství malých obláčků pod vámi. Lanovka vás vyveze až do nadmořské výšky 2064 metrů.

×

Splátková kalkulačka ESSOX