Cestujeme v autě po Chorvatsku. Jaká místa vidět a co neminout?

cestovani-chorvatsko-980x653

vestavbou v autě můžete projet celé Česko, ale také můžete zamířit za hranice. Pokud vás už dlouho láká prozkoumání nedalekého Chorvatska, kde jste autem prakticky za pár hodin, přinášíme vám seznam krásných míst, která vidět a která rozhodně při svém letním putování neminout.

Vzhůru do Medulinu

Pokud jste milovníkem ryb, vaše cesta bude směřovat do Medulinu. Mluvíme o krásném, rybářském městečku, které najdete asi patnáct kilometrů jihovýchodně od Puly. Jedná se spíše o turistické místo, na turismu jsou zdejší obyvatelé závislí. Stejně tak se živí rybolovem a drží je nad vodou také zemědělství.

A co vás zde čeká? Nejatraktivnějším lákadlem je bezesporu zdejší zátoka, která je vhodná na potápění. Pod svou hladinou ukrývá opravdu mnoho přírodních krás. Při toulání se městem narazíte na řadu římských venkovských usedlostí, respektive na jejich zbytky, nebo na krásný kostel svaté Agnes, který zde stojí už od patnáctého století.

Biograd na moru je lákadlem nejen pro jachtaře

Anebo se pohodlně usaďte a vyrazte do Biogradu na molu. I když se jedná o jachtařské město (najdeme zde rovnou dva jachtařské přístavy), nabízí toho mnoho i pro ty, kteří se spíše rozhodli strávit svou dovolenou na čtyřech kolech.

Kupříkladu se zde rozléhá nádherná promenáda podél moře nebo na zdejších ostrůvcích leží fotogenické majáky, u nichž si rozhodně vyplatí udělat alespoň jeden snímek. Co sem turisty láká taktéž je podmořské osvětlení, které v noci v moři vytváří jedinečnou souhru barev.

Split je největší a nejdůležitější město v Dálmacii

O Splitu jste už určitě slyšeli. A při vašem poznávání Chorvatska byste ho neměli minout. Jedná se nejen o hlavní hospodářské, ale také kulturní a dopravní centrum, které najdete na Jadranském pobřeží. Kromě velkého množství muzeí, divadel a knihoven zde najdete také starověký Diokleciánův palác, jenž je součástí světového kulturního dědictví UNESCO.

×

Splátková kalkulačka ESSOX