Než vyrazíte na výlet, vyvarujte se nejčastějším nešvarům

cestovani-autem1-980x653

Výlety všichni milujeme. Stále se ale mnoho lidí dopouští základních chyb, kvůli kterým je pak jejich volný den naprosto nesnesitelný. Jaké jsou nejčastější chyby a jak jim předejít? Nedovolte, aby se výlet zvrhnul v něco, na co nebudete vzpomínat s velkým nadšením.

Nepořádek ve věcech

Než se na výlet vydáte, ujistěte se, že jste si vzali opravdu jen nezbytné věci. Přemíra předmětů ubírá vzduch i prostor v autě, a celé posádce se tak jede mnohem méně pohodlně. Před cestou se ještě znovu ujistěte, že máte jen to, co skutečně potřebujete. Oblíbeným pořadačem v rámci osobních i užitkových vozů se staly vestavby do auta. Věci najdete přesně tam, kde jste jej položili. Budou také bezpečně uskladněny a nedojde k jejich přemístění do prostoru, kde jsou lidé.

Doklady v pořádku

Než vyjedete, zkontrolujte si klasické potřeby, bez kterých se neobejdete. Klíče, mobil, brýle, peněženka s doklady. Toto je mantra, kterou stále mnoho lidí nedodržuje a jsou poté nuceni se vracet někdy i desítky kilometrů zpět, protože si nechali doma doklady. Pokud jedete do zahraničí, včas si zkontrolujte také platnost potřebných dokladů.

Naladit se je nutné

Řidič se musí věnovat řízení, nikoliv historkám a životním peripetiím spolujezdcům. Toto by měla být mantra každého výletu. Není možné se plně soustředit na jízdu, zatímco posloucháte srdceryvné příběhy ze života. Nehledě na to, že to řidiče vysiluje a bude proto mnohem dříve potřebovat přestávku. Nalaďte si raději příjemné rádio, nebo se jako spolujezdec věnujte jen příjemným a přínosným tématům, která řidiče zajímají. Výlet pak rozhodně není vhodná chvíle, kdy vynášet na světlo prachem zapadané křivdy.

Přejeme vám, ať jsou vaše volné dny plné pohody a radosti. Uspořádejte si jak vnitřek svého auta, osobní doklady, tak i správné naladění, abyste si dny, které se nazývají dovolenou, skutečně užili.

×

Splátková kalkulačka ESSOX