Vestavby do aut se vyrábí z lehkých materiálů. Proč?

Vestavby do aut se postupně stávají opravdu velkým hitem. V létě je ocenili hlavně vášniví cestovatelé, kteří v nich přespávali a vyhnuli se tak přeplněným hotelům a dalším ubytovacím zařízením. Navíc byli pány svého času – nebyli závislí na jízdních řádech, na leteckých spojích, na delegátech nebo na check-inech a check-outech. Zkrátka si jeli po své vlastní trase, viděli, co vidět chtěli, a přespávali tam, kam je silnice zavedla.

Bohužel se kvůli tomuto vypěstovala v hlavě lidí domněnka, že vestavby do aut jsou vlastně jenom na cestování, že k jinému účelu neslouží. Pravdou však je, že vestavby do aut jsou víceúčelové. Ocení je kupříkladu řemeslníci, kteří vestavbu do aut pojmou jako mobilní dílnu, ve které budou mít vždy po ruce potřebné nářadí a materiály.

Vestavby do aut mírně zvýší hmotnost vozidla

Ať už jste vášnivým cestovatelem nebo řemeslníkem, který svou práci vykonává převážně mimo pracoviště, před investicí do vestavby do auta si musíte uvědomit, že dojde k mírnému zvýšení hmotnosti vozidla. Přece jenom i vestavba do auta něco váží, i když opravdu málo.

Nemusíte se obávat toho, že by váš vůz překročil stanovené limity na silnicích ani že byste měli kvůli vestavbě do auta problémy. Jak již bylo zmíněno, ke zvýšení hmotnosti dojde jenom minimálně.

Vestavby do automobilů se vyrábí z lehkých materiálů

Aby nedošlo k rapidnímu zvýšení hmotnosti vozidla, vestavby do aut se vyrábí zásadně z lehkých materiálů. Těmi se myslí kupříkladu hliník, plast nebo dřevo, případně také kov, respektive se jednotlivé materiály při výrobě vestavby do vozidla kombinují.

Právě z těchto materiálů jsou vyrobeny i veškeré součásti vestavby do auta. Těmi se myslí skřínky, zásuvky, také boxy, kufříky i různé organizéry, vany nebo pracovní desky či výsuvné a sklápěcí panely na nářadí a další.

Kdo nejčastěji ocení vestavbu do auta?

  • Cestovatelé, kteří nepotřebují hotelové pohodlí a chtějí nezávaznost
  • Řemeslníci a kutilové, kteří chtějí pracovní nástroje chtějí mít hezky uspořádané v autě
×

Splátková kalkulačka ESSOX