Tipy, které se vám mohou hodit na dovolené v autě

Rozhodli jste se letos v létě strávit dovolenou v autě? Dokonce už jste investovali do své vlastní vestavby do auta? Nabízí se seznam doporučení či tipů, které se vám při takové dovolené mohou víc než hodit. Pojďme si řadu z nich představit, respektive se s nimi seznámit. Sice jsou osobní zkušenosti k nezaplacení, ale na druhou stranu je dobré už mít „něco v rukávu”, nemyslíte?

Mějte na paměti výšku vozidla

Zejména pokud jste obytnou vestavbu vměstnali do většího auta nebo jedete se střešním stanem na střeše, pamatujte na změněné rozměry vozidla. Zejména pamatujte na výšku, případně na délku automobilu. Důležitá je samozřejmě i hmotnost po naložení.

Na silnicích, a to nejen tuzemských, ale i těch zahraničních, platí jistá pravidla, která je nutné respektovat. Právě pozměněné vlastnosti automobilu mohou výrazně ovlivnit celou jízdu, a to včetně brzdné dráhy.

Plány od A po Z

I když je skvělé, pokud budete mít sepsaný itinerář plný bodů, respektive míst, na která zavítat během své dovolené, buďte také smíření s tím, že plán A nutně nemusí vyjít. Proto mějte přichystanou i variantu B, C, ne-li až Z.

Dovolená na čtyřech kolech je totiž přesně o tomto – o změně plánů. O tom, že pokud se vám zrovna nechce, nikam dál nejedete. A nebo naopak pokud narazíte na zajímavé místo, své plány pozměníte natolik, že se nakonec vydáte na zcela jinou stranu země.

Samozřejmě počítejte i s možnými scénáři, které se týkají automobilu jako takového. Může dojít k nutným opravám, prasknutí gumy a k podobným scénářům.

Nepotřebujete toho tolik

Dovolená na čtyřech kolech člověka svádí k tomu, aby si nabalil víc věcí, než je ve skutečnosti třeba. Možná to taky první dovolenou strávenou tímto způsobem i uděláte. Ale nakonec si stejně uvědomíte, že tolik věcí nebylo v žádném případě třeba. Že není třeba tolik zábavy na cesty, protože sama cesta je velmi zábavná. Že nemusíte brát tablet na večer, protože stejně usnete prakticky ihned.

×

Splátková kalkulačka ESSOX