Dovolená, kdy i cesta je cíl

Cestování osobním vozidlem je stále větším trendem. I když se očekávalo, že zájem o tento typ dovolené upadne, naopak se popularita znásobila. Jestliže patříte k začínajícím cestovatelům, kteří víkend či celotýdenní dovolenou na čtyřech kolech chtějí absolvovat poprvé, pojďme se na vestavby do auta podívat objektivníma cestovatelskýma očima.

Jiný styl cestování, který nabízí svobodu

Do vínku tomuto typu cestování nahrává hlavně fakt, že se jedná o cosi jiného. O něco, co jste do té doby zatím nezažili, co vám dává maximální svobodu a volnost. Nejste vázaní na žádný hotel, žádné konkrétní místo, a nakonec se nemusíte řídit svým vlastním stanoveným itinerářem. Změnit plány můžete prakticky ze dne na den.

I díky tomu vám tento jiný styl cestování přináší nevšední zážitky. Cílem se tak stává samotná cesta, nejen konkrétní cíl, za kterým míříte. S sebou můžete mít své vlastní vybavení, můžete si toho vzít klidně víc (prakticky všechno, co uvezete, ale ve výsledku stejně zjistíte, že toho není tolik třeba).

Co se týče samotného parkování, respektive kempování, velmi často se dostanete taktéž na zajímavá místa. Kempovat sice nelze všude, ale naštěstí se u nás takových míst nachází celá spousta. A nemusí to jít ani tolik „do peněz”. Sice už je nyní ryze spekulativní, jestli tato dovolená je cenově výhodnější či nikoliv, ale můžete to zjistit sami na vlastní kůži.

Subjektivní nepohodlí vás může provázet

Na druhou stranu může být dovolená na čtyřech kolech pro někoho velmi nekomfortní. Ale toto je ryze individuální, subjektivní nevýhoda, kterou musí odhalit každý sám. Zatímco někomu přespávání v autě nevadí, jiný z toho není zrovna nadšený a touží po maximálním komfortu, pohodlné posteli a dalším běžném standardu.

Co se týče kempů, někdy můžete mít problém najít v okolí místo, kde zaparkovat. Ale ve výsledku vám s tím můžou pomoct nejrůznější aplikace, které stačí instalovat do svého mobilního telefonu.

×

Splátková kalkulačka ESSOX