Španělsko jako jedna z nejnavštěvovanějších zemí. Co jste o něm nevěděli?

rebuild2-980x657

Vestavba do auta nemusí být vaším parťákem jenom ve chvíli, kdy se rozhodnete prozkoumat krásy České republiky. Může se jednat také o vašeho společníka při cestování po celé Evropě. Stačí ji namontovat do auta a je hotovo. A pak už jen vybrat zemi, kterou s ní objedete. Nabízí se třeba krásné Španělsko, které je jednou z nejvíce navštěvovaných zemí na světě.

Pokud vás to táhne sem, možná vás ve vašem rozhodnutí utvrdí několik zajímavých faktů. Co konkrétně se o Španělsku traduje a je pravdou?

Španělština jako nejrychlejší jazyk na světě

Jestliže se pustíte do řeči s rodilým Španělem, budete mít pravděpodobně co dělat, abyste mu rozuměli. Ne nadarmo se totiž říká, že španělština je tím nejrychlejším jazykem na světě. Neexistuje nikdo, kdo by mluvil rychleji než právě Španělé.

Nemusíte ale věšet hlavu proto, že nebudete rozumět každému slovíčku. Stačí porozumět každému druhému nebo se jen naučit rozpoznávat řeč těla. To hodně pomáhá.

Pamatujte na pozdravy

Každá země se liší ve svých zvycích. A ty se týkají také pozdravů. Pokud se potkají například dobří kamarádi nebo známí ve Španělsku, zdraví se tak, že se políbí z jedné a druhé strany na tvář. Pokud si však nejsou tak blízcí čili pokud se neřadí mezi známé, zdraví se vzájemným podáním ruky.

Jinými slovy je to podobné jako u nás. Teď je jen otázkou, jestli je tento zvyk převzatý z Česka nebo jestli jsme si ho my přinesli do Česka. Kdo ví…

Paella vás bude doprovázet na každém rohu

I když si budete vozit ubytování s sebou, co si s sebou pravděpodobně vozit nebudete je jídlo. A je to tak v pořádku, protože pokud byste si neustále vozili chleba s máslem, pravděpodobně byste nezažili to nejlepší, co Španělsko nabízí – neochutnali byste paellu, což je typický španělský pokrm, který se připravuje z kuřecího a králičího masa. Je to taková kombinace mnoha, mnoha ingrediencí, která však chutná naprosto dokonale.

×

Splátková kalkulačka ESSOX