Francie road tripům zaslíbená. Jaké trasy se nabízí na cestování?

rebuild1-980x641

Zabalit si jen to nejnutnější, vzít si s sebou něco dobrého k snědku, investovat do vestavby do auta a společně s ní zažít velkolepé dobrodružství, kde jste sami svým pánem, kde se nedíváte na hodinky a ani se nemusíte stresovat tím, kde zrovna budete spát a jestli máte kde spát. Přesně díky těmto benefitům se z road tripů stal takový trend. Pokud zrovna plánujete příští dovolenou v autě, neuchylujte se jen a pouze do českých koutů. Zamiřte dál za hranice. Třeba taková Francie je road tripům doslova zaslíbená.

Poznejte francouzskou historii

V krásné a romantické Francii se najde vícero tras, které se vyplatí v autě s vestavbou do auta ujet. Nabízí se například trasa linoucí se po stopách historie. A jelikož má Francie opravdu zajímavé kořeny a v minulosti se toho zde tolik odehrálo, jistě bude stát road trip za to.

Začít můžete například u Vierville-surMer, kde se v roce 1944 vylodili vojáci u zdejší pláže. Poté budete pokračovat na severovýchod do městečka Honfleur, jež si zamiloval Claude Monet. A den můžete zakončit v Étretat – v městě, které nabízí nádhern výhledy z čistě bílých útesů.

Dovolená, která vínem a surfy oplývá

Že vás cestování historií zrovna neláká? Možná vás zaujme jiný road trip, který můžete ve Francii podniknout. A to ten, který oplývá vínem a surfy. Začínat budete v přírodním parku Landes de Gascogne, kde jsou pláže nekončící a velice působivé na první pohled. Ujeté kilometry budou pokračovat směrem městečko Arcachon, kde je opravdu nádherná zátoka. Nezapomeňte se pak zastavit i u Dune Du Pilat, což jsou nejvyšší evropské písečné duny. Cestu vám bude zpříjemňovat právě ono víno, kterým si večer po zaparkování můžete s úsměvem na rtech přiťuknout.

Přímo do nitra Francie

Chcete vidět Francii tak, jak ji vidí místní? Chcete si projet krásná městečka a zažít ji tak, jak ji denně žijí zdejší obyvatelé? Je načase a vydat do nitra Francie a road trip zaměřit na silnici D952, která lemuje řeku Loiru. Jedná se o jednu z nejdelších silnic podél francouzské řeky, která cestovatele provede po všech krásách zdejší oblasti.

×

Splátková kalkulačka ESSOX