Proč se vyplatí investovat do obytné vestavby do auta?

Obytná vestavba do auta je způsob, jak získat něco jako obytný vůz. Nemusíte přitom investovat statisíce, abyste získali výhodu mobilního domova. Obytné vestavby jsou levnější variantou oproti obytným vozům a přitom vám mohou přinést podobné pohodlí. Pokud patříte mezi milovníky road tripů, cestování a campingu, pak se obytná vestavba může stát tím pravým pro vás.

Nemusíte kupovat nový vůz

Pokud se rozhodnete pro přestavbu svého vozu na obytný, nebude vás to stát tolik, jako koupě vozu nového. Obytné vozy nejsou nejlevnější. V závislosti na tom, pro jakou variantu se rozhodnete, můžete za nový vůz utratit i více než jeden milion korun. Obytná vestavba do auta je mnohem levnější.

Nepotřebujete řidičské dovednosti

Obytné vozy a přívěsy jsou auta velká, která vyžadují určitý řidičský um, a to zejména při parkování. To může mnohé nezkušené řidiče od koupě odradit. Pokud se ale rozhodnete pro vestavbu do auta, své auto tím nijak nezvětšíte, takže si ani nemusíte zdokonalovat své řidičské dovednosti.

Finanční úspora

Vlastnit obytný vůz není rozhodně nic levného. Jsou totiž náklady, které se nasčítají a v závěru mohou způsobit to, že obytný vůz vás vyjde draho. Vzhledem k velikosti budete například platit více za parkovné u různých atrakcí. Také údržba a opravy budou dražší, než u obytné vestavby do auta. Náklady budou vyšší také za pojištění vozu a jeho pravidelnou údržbu.

Nepotřebujete dva vozy

Zatímco osobní auto je univerzální, protože s ním můžete jet do práce, nakoupit, pro děti do školy a třeba i na dovolenou, obytné auto má svůj účel. Je určeno na jízdu na dovolenou, ale pravděpodobně byste si jej nenastartovali, abyste šli jen nakoupit do obchodu. S obytnou vestavbou v autě je obvykle možné manipulovat, takže v případě, kdy skončí sezóna, ji můžete vyjmout a vůz používat tak, jak jste dosud byli zvyklí.

Oblíbené místa na cestování autem:

  1. Krušné hory: Tato oblast nabízí úchvatné výhledy na kopce, lesy, jezera a historická města, jako je například Karlovy Vary. Je to ideální cesta pro milovníky přírody a historie.
  2. Český ráj: Toto krásné údolí je plné skalních útvarů, zřícenin hradů a zámků, a také jezírek a vodopádů. Je to ideální cesta pro milovníky turistiky a historie.
  3. Jižní Čechy: Tato oblast nabízí krásné výhledy na jezera, lesy a historické města, jako je například Český Krumlov. Je to ideální cesta pro milovníky kultury a historie.
  4. Beskydy: Tato oblast nabízí úchvatné výhledy na hory, lesy a historické památky, jako je například zřícenina hradu Těšína. Je to ideální cesta pro milovníky horské turistiky a přírody.
  5. Lužické hory: Tato oblast nabízí krásné výhledy na kopce, lesy a historická města, jako je například Liberec. Je to ideální cesta pro milovníky turistiky a historie.

dodvaka-vestvba-blog

×

Splátková kalkulačka ESSOX