Kam vyrazit na pohodlný autovýlet

Rozhodli jste se pro pořádný autovýlet? Nemusíte nutně odjíždět za hranice, když i Česko má, co nabídnout. Stačí zapřáhnout svůj čtyřkolý vůz s vestavbou do auta a vydat se po směru našeho itineráře. Co jsme do něj zahrnuli tentokrát?

Kateřinské jeskyně jako nejrozlehlejší dómy v Moravském krasu

Pokud se chcete cítit jako v pravěku, neměli byste na svých toulkách po Česku vynechat Kateřinské jeskyně, které jsou těmi nejrozlehlejšími dómy v Moravském krasu. Tvoří je dva vzájemně spojené mohutné dómy, které byly společně s jeskyní veřejnosti zpřístupněny kolem roku 1910.

Od té doby se sem vydávají lidé za prohlídkou zdejších prostor a také za pocitem vyvolávajícím domněnku, že takto lidé skutečně dávno v pravěku žili.

Na sychrovský zámek za českými pohádkami

Zatímco pro někoho je to sídlo Rohanů, kam se člověk může vydat po celý rok, pro jiného je to hlavní dějiště řady pohádek. Mluvíme o zámku Sychrov, který v minulosti sloužil například jako rezidence zmiňovaného rodu. Svou hlavní roli si střihl například v pohádce Zlatovláska, poskytl ale také zázemí pro Nesmrtelnou tetu.

V současné době se mohou návštěvníci podívat do zámku prostřednictvím třech návštěvnických okruhů. Dokonce zde v hlavní sezoně probíhají také noční prohlídky, které mají co do sebe.

Do největšího skalního města u nás

Pokud už jste zapřáhli svého čtyřkolého parťáka, neměli byste při svých toulkách vynechat ani největší skalní město u nás, a to Adršpach. Obecně celý zdejší Broumovský výběžek vybízí k aktivní dovolené a Adršpašsko-teplické skály jsou programem na jeden celý den.

Nejen, že jsou největším, ale také jsou zároveň tím nejvíce divokým skalním městem v celé střední Evropě. Zpřístupněné je už od osmnáctého století, ostatně přesně od této doby se to tady turisty jenom hemží.

×

Splátková kalkulačka ESSOX