Pravidla spaní na divoko

spani-na-divoko-980x654

V poslední době jako by se roztrhl pytel s všemožnými cestovateli. Pokud se chcete zařadit mezi ty správné, podívejte se na základy spaní na divoko s vestavbou do auta. Vyhnete se tak pokutě i nelibosti lidí, kteří oblast obývají.

Všechno s sebou

Možná bude stačit, když si představíte, jak byste se chovali, kdybyste právě přijeli na svou vlastní zahradu nebo do svého lesa. Zlaté pravidlo praví, že byste si z místa měli odvézt vše, co jste si do něj přivezli. Nestane se vám, že byste tam zanechali odpadky, nebo nepořádek. Chovejte se vždy tak, jako byste byli na svém vlastním pozemku. Budete přispívat k dobrému jménu cestovatelů.

Oheň jen ve vlastním ohništi

Samozřejmostí by mělo být také to, že si pro případné rozdělání ohně budete vozit své vlastní ohniště. Budete tak mít jistotu, že se v oblasti, kterou právě navštěvujete, později neprožene nekontrolovatelný oheň, který jste nechtěně zavinili právě vy. Oheň vás příjemně zahřeje, nebo si s jeho pomocí připravíte pokrmy, vždy byste po sobě ale měli uklidit a zalívat vodou uhlíky až do té doby, než z nich úplně přestane stoupat pára.

S povolením je to lepší

Když se rozhodnete přespat na místě, které patří někomu jinému, nemáte nejmenší ponětí o tom, komu vlastně patří. Můžete se tak setkat nejen s nevolí případného majitele, ale také s lidmi, kteří vás chtějí okrást. Klid a pohodu si zajistíte například tak, že se při příjezdu do lokality zeptáte někoho místního, kde byste mohli přespat. Budete nocovat u někoho přímo na jeho zahradě? Máte možnost navázat nová přátelství.

Z místa, které se chystáte využít pro spaní na divoko, byste si neměli nic odvážet. Po vašem odjezdu by jedinou stopou po vaší přítomnosti měla být ušlapaná tráva. Místo tak můžete kdykoliv navštívit znovu, budete mít čisté svědomí, že jste neporušili žádná pravidla. Přejeme vám, ať se vám výlet podaří.

×

Splátková kalkulačka ESSOX